#lavanta yağı

  • Saç Bakımında Lavanta Yağı Kullanımı

    Lavanta kokusuyla oldukça meşhur olan bir bitkidir. Lavanta yağı, lavanta yağı bitkisinin çiçeğinin damıtılmasıyla elde edilir. Genel olarak parfüm sektöründe kullanılır. Fakat kozmetik açıdan olduğu kadar sağlık açısından da kullanılmaya başlanmıştır. Saçlardan tırnaklara, sinir sisteminden yaralara kadar kullanıldığı pek çok alan vardır. Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir? Saç derisinde oluşan saç mantarını zamanla yok etmeye.. devamını oku. 30 Aralık 2017 tarihinde Saç Bakımı kategorisine yazıldı. 3 kez okundu.
  • Lavanta Yağının Faydaları

    Lavanta neredeyse insanlık tarihi kadar köklü bir geçmişe sahip. Uzun yıllardır kullanılan lavanta genelde kadınların baştan çıkarmak için kullandıkları bir bitkiydi. Ancak daha sonrasında mutfakta da kullanılmasıyla birlikte yemeklere oldukça hoş bir tat veren baharat olarak da kullanılmaya başlandı. Mısırlıların mumyalamak için kullandıkları ender bitkilerden biri olan lavanta, Arapların göç etmesiyle birlikte tüm dünyaya yayılmış bulunuyor. Adını ise.. devamını oku. 02 Ağustos 2017 tarihinde Şifalı Yağlar kategorisine yazıldı. 2 kez okundu.